Intervju: Mario Valentić - Rolanje.com


inline skating          skating          skateboarding   
Inline skatingWeb stranice o rolanju, za rolerice i rolere
 
Naslovnica
Rolanje
Servisi
Klubovi
U objektivu
Info
 SERVISI


 Članovi kluba


 SMS poruke


 Kontakti


 Recenzije opreme


 Mali oglasnik


 Rječnik


 Chat


 Forum


 Tražilica


Želim se učlaniti... 


 Magazin

 INFO

Rollersoccer - novi trend na skate sceni

Intervju: Tatjana Jurić

Intervju: Mario Valentić

YU scena: Subotica i Beograd

Offroad role (2. dio)

Offroad role

Paparazzi

Zmija na Jarunu duga 20m

Intervju: Predrag Šuka

Story Super Nova

U krugu s rolerima

Foto priča: Zabrane

Saznali smo za Vas

Zabrana rolanja

Ozljede

Rolanje i zakon

 VIJESTI

Rolerijada na Jarunu

Skate Centar, novi dućan sportske opreme

SkateCentar i u Osijeku

Pannonian Challenge 7

Večernjakova biciklijada

Rollersoccer, svjetsko prvenstvo

Europski tjedan mobilnosti i Dan bez automobila

Jesenska rasprodaja, cijene rola niže do 30%

Rolanje u Ljubljani

Pannonian Challenge 6

Otvorenje sk8 parka u Sl.Brodu

Škola sigurnosti na rolama

Svi na role (2)

Arhiva (Older news)  

 TRAŽILICA

Rolanje.com

SkateCentar Novi članovi kluba
 Roler lindamartn1515
 Roler lindamartn15
 Klizačica michaeljohnson
 Klizačica michael793
 Roler joshualark7933

Intervju: Mario Valentić


Nakon nekoliko primjedbi posjetiteljica da se na ovim stranicama mogu naći uglavnom ženski modeli i da su fotke zgodnih rolera u manjini, odlučili smo ispraviti nepravdu. Zato Vam donosimo foto session i razgovor s Mariom, službenim hrvatskim Misterom.

Mario Valentić, titulu hrvatskog Mistera osvojio je u rujnu 2003. godine. Od tada mu se život dosta promijenio. Osim studija na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje je apsolvent, titula mistera Hrvatske donijela mu je i puno drugih obveza zbog kojih smo već dogovoreni termin za snimanje morali nekoliko puta pomaknuti. Ali Mario se ne žali, već nove obveze shvaća kao slatke brige koje rješava sa zadovoljstvom.

Sve fotografije koje smo snimili za vrijeme razgovora možete vidjeti u našoj galeriji.Koliko dugo se rolaš?
Rolam od kad sam došao na studij u Zagreb, prije četiri godine. Zbog drugih obveza ne mogu reći da sam cijelo vrijeme na rolama, ali čini mi se da mi dobro ide. Rolanje mi prije svega, uz trčanje i vožnju bicikla, koristi kao oblik aerobnog treninga.

Voziš li češće role ili bicikl?
Iako je ovo intervju za stranicu Rolanje.com, ipak moram priznati da sam češće na biciklu. Baš sam prekjučer biciklom otišao od Zagreba do rodne Petrinje. Došao sam za nešto više od dva sata.

Možeš li ocijeniti svoje rolanje?
Ja sam rekreativac koji rola po Jarunu. Uglavnom je to kruženje oko jezera. S djevojkom idem u lagano kruženje, a kad se rolam sam vožnja se pretvara u ozbiljni trening. U zadnje sam vrijeme počeo vježbati rolanje unazad te okrete koji su odlični za zaustavljanje.

Dogode li ti se tada neke opasne kretnje?
Do sad nisam nikad ozbiljnije pao iako sam bio u situacijama kad sam mogao. Pogotovo kad sam jednom izletio na travu i jedva ostao na nogama. Možda bi tada bilo bolje da sam pao. Stvarno je bilo gusto, a vjerujem i smiješno za vidjeti. Srećom nitko me nije vidio.

Možda bi sad htio namjerno pasti, čisto da dobijemo atraktivniju fotku?
Ne hvala, možda neki drugi put (uz smijeh, op.a.).

Ipak nije pao...

Da li bi se upustio u vožnju gradskim ulicama, na primjer rolanje od Jaruna do Jelačić placa?
Za sad ipak ne bih. Nisam još spreman za zaobilaženje rupa na cesti i izbjegavanje pješaka, biciklista i automobila. Trenutno je Jarun moj teren.


Nakon uvodnog dijela razgovora došli smo do skate parka. Kao i većina rekreativaca i Mario je u parku bio samo promatrač. S divljenjem smo gledali dečke i cure kako bez straha dolaze na sprave, dižu se i spuštaju kao da je riječ o najobičnijoj ravnoj cesti.

Ovakvu će vožnju Mario za sad samo gledati.

U parku smo napravili nekoliko fotografija, među ostalim i one gdje je Mario penjao na jednu od sprava. Ne moram niti spomenuti da su klinci koji su se tamo nalazili odmah prepoznali da se u parku nalazi hrvatski Mister.

Nastavili smo rolati dalje. Prošli smo pokraj dječjeg igrališta i jarunskih plaža, gdje je bilo dosta kupača. I da, Mario se nije pristao slikati na nudističkoj plaži.

Za kaznu je morao rolati unazad. Iako sam se nadao atraktivnom padu Mario je sigurno odrolao i taj zadatak, a ja sam obećao da ga više neću gnjaviti sa rolerskim zahtjevima. Budući da su iza nas dolazile dvije zgodne rolerice, dogovorili smo taktiku kako da ih zaustavimo za slikanje.

Misliš li da će se htjeti slikati?
Ne znam, možemo probati. Zaustavi ih pa ćemo ih pitati.


Opasne neke rolerice...

Cure su bile malo nepovjerljive, ali kad su prepoznale Mistera odmah su pristale na slikanje. Nakon kratkog foto sessiona, odrolale su neznajući da je Mario nedugo zatim skinuo majicu i pokazao rezultate napornog rada u teretani. Srećom po njih, obećale su da će pogledati fotke kad budu na internetu.

Samo za cure...

Rekao si da živiš u studentskom domu. Da li te studentice, ili cure općenito, gnjave više nego bi to bilo da nisi Mister?
Ma ne, ne previše, niti ja to dodatno potičem. Možda bi drugačije bilo da sam Mister postao sa 18 godina, ali sad sam ozbiljniji i tu titulu ne koristim za te stvari. Sad mi je važnija afirmacija u poslu kojim se bavim.

A poslovi su...
Postao sam licencirani instruktor basic Pilatesa, najpopularnije fitness aktivnosti u svijetu. Učitelj mi je bio kolega i prijatelj Orlando Lopac, verificirani pilates instruktor. Ovu metodu primjenjujem u osobnim kondicijskim treninzima sportaša i rekreativaca koje odnedavno vodim. Nedavno sam dobio i ulogu u prvoj hrvatskoj sapunici Villa Maria. Ta stvar s glumom mi se jako sviđa. Imam i sponzore. Posjetitelji stranica na fotkama mogu vidjeti da su to Reebok i Multipower. Vidjet ćemo kako će stvari dalje odvijati. Imam još nešto u planu, ali to još ne bih spominjao. Naravno, moram još položiti i dva ispita koliko mi je ostalo do diplome, a tu je i hrvanje kojim se aktivno bavim već 12 godina.


Nastavili smo rolati dalje. Negdje pred kraj, na rolama nas je sustigla Đurđica Ivanković, glazbena urednica na Hrvatkom radiju, koja je Marija upoznala prilikom njegovog gostovanja na radiju nakon što je postao Mister. Svi skupa smo odrolali započeti krug i završili ovaj zanimljivi susret.

U krugu s Đurđicom.

Na kraju bih se zahvalio svima koji su zaslužni za ovaj intervju. Prije svega, hvala Mariju što je pristao na razgovor. Zahvaljujemo se i Koturaljkaškom klubu Puni krug koji nam je osigurao K2 role u kojima se rolao Mario.

Ideju za intervju dao nam je član našeg virtualnog kluba roler Dražen Brašnić koji nam je predložio i dogovorio ovaj razgovor.

Napomena: Ostale fotografije sa intervjua pogledajte u galeriji.
Autor: Miroslav Alković, webmaster
24. srpnja 2004.
Rolerijada na Jarunu
Magazin
Srijeda, 22.04


Activa TFS
Fitness
Nedjelja, 04.03


Crossfire TFS
Fitness
Nedjelja, 04.03


Trs Downtown III
Aggressive
Nedjelja, 04.03


Trs A7
Aggressive
Nedjelja, 04.03


Micro 07 G
Junior
Nedjelja, 04.03


Micro 07
Junior
Nedjelja, 04.03


Micro 4x Combo
Junior
Nedjelja, 04.03


Micro II TFS W
Junior
Nedjelja, 04.03


Micro II TFS
Junior
Nedjelja, 04.03
Arhiva  


SkateCentar = inlineskating + skating + skateboardingNovo na:
 Rolanje.com  » R
 Klizanje.com  » V
 SkateCentar.com  » Uskoro!!!Rolanje.com 2000-1970.   ISSN 1334-2428   Impressum...   e-mail: rolanje@rolanje.com   Izrada portala: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 8871436  
Minimalna rezolucija - 800x600 točaka.   Stranica se najbolje vidi u: IE 5+, NS 6+